Europa’s grootste caravanmakelaar

Veelgestelde Vragen

Met wie heb ik te maken?

Caravan Depot is een nationaal netwerk van caravanmakelaars. Net zoals een woningmakelaar de huizen in zijn regio in portefeuille heeft, heeft de lokale caravanmakelaar een overzicht van de te koop staande caravans in zijn gebied. De caravans in zijn overzicht heeft hij persoonlijk geïnspecteerd, hij heeft de volledige details achterhaald en veel foto's gemaakt. Wanneer je belt om meer informatie over een caravan, krijg je de caravanmakelaar die deze caravan zelf geïnspecteerd heeft persoonlijk te spreken. Hij zal je alles vertellen wat je moet en ook wat je wil weten over de caravan en hij kan je extra foto’s en informatie sturen, voordat je de Caravan zelf gaat bekijken.

Kunnen jullie helpen met de inruil van mijn caravan?

Als je een caravan hebt en je wil die inruilen of verkopen, dan kunnen wij je daarbij helpen. Je vindt alle informatie op de pagina ‘inruilmogelijkheden’ op deze website. Klik op caravan inruilen om aan de slag te gaan.

 

Hoe kan ik een caravan bekijken?
 

Wanneer je contact met Caravan Depot opneemt om een bezichtiging te regelen, maak je een afspraak met de caravanmakelaar die de caravan in bemiddeling heeft. Hij geeft je alle informatie die je nodig hebt en maakt een afspraak voor je om de caravan te bekijken.

Hoe bied ik op een caravan?

Om een bod uit te brengen op een caravan, bel je met de caravanmakelaar. Hij zal jouw bod aan de eigenaar voorleggen en namens jou alle onderhandelingen voeren.

Is de financiële transactie veilig?

Ja. Betaling via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht is de meest veilige manier om grote sommen geld over te maken en dus om een caravan te kopen. Jouw geld gaat eerst naar de derdengeldenrekening onder notarieel toezicht. Zowel de gegevens van de verkoper als van de koper worden eerst gecontroleerd. Is alles in orde, dan kan de koper de betaling naar de derdengeldenrekening doen. Bij de oplevering en overdracht, als alles akkoord bevonden wordt door de koper en verkoper, kan de koper de persoonlijke code vrijgeven en wordt het geld via de derdengeldenrekening naar de verkoper overgemaakt na een laatste controle door de notaris.

Bieden jullie financiering aan om een caravan te kopen?

Ja wij werken samen met een onafhankelijke financiële partner Findio. Zij zijn onderdeel van één van de grootste financiële instellingen ter wereld Crédit Agricole S.A. en gespecialiseerd in financiering van duurzame goederen zoals auto’s, caravans en dergelijke. Zoek jouw ideale caravan en klik op de voertuig gegevens. Onder de prijsweergave vind je een button met een link naar de financieringspagina waar je alle informatie hierover vindt.

Ik wil mijn caravan verkopen. Waar moet ik beginnen?

Wil je meer weten over hoe wij jouw caravan kunnen verkopen, vraag dan een informatiegesprek aan met de caravanmakelaar in jouw regio. Je kunt ons bellen op 085 065 7623 of een gratis waardebepaling voor jouw caravan aanvragen.

Waar verdient Caravan Depot zijn geld aan?
Caravan Depot werkt op precies dezelfde manier als een woningmakelaar: er zit een kleine marge op elke transactie, het prijsverschil tussen koper en verkoper. We krijgen alleen betaald wanneer we jouw caravan succesvol verkopen en het is aan jou om te bepalen welke prijs je voor jouw caravan wil accepteren. Net als een makelaar in onroerend goed, is het onze rol om namens jou te onderhandelen, tot het moment dat je een bod ontvangt dat je accepteert.
Wat is het proces om mijn caravan via Caravan Depot te verkopen?

Het enige wat jij hoeft te doen is contact met ons opnemen - wij doen de rest. Jouw lokale caravanmakelaar komt bij jou op bezoek om de verkoop met je door te praten. Je krijgt alle gelegenheid om alle bijzonderheden van jouw caravan te vertellen, alle handigheidjes en snufjes die je erin aangebracht hebt kunnen aan bod komen. Dan maakt de caravanmakelaar een volledige beschrijving en heel veel foto's van jouw Caravan. Daarna zal hij de caravan te koop aanbieden, alle vragen die binnenkomen beantwoorden en de onderhandelingen namens jou doen. Wanneer je een bod accepteert, begeleidt hij de financiële transactie die via een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht verloopt. Het enige wat jij nog moet doen is na goedkeuring van de overdracht en de bevestiging van betaling de sleutels overhandigen.

Doet de caravanmakelaar de onderhandelingen met de koper voor mij?

Ja, wij voeren namens alle belanghebbende partijen de onderhandelingen. Ten eerste zorgen we ervoor dat geïnteresseerde kopers alle details van jouw caravan hebben, voordat ze komen kijken. Op die manier komen er alleen mensen kijken die enthousiast zijn over precies het soort caravan dat jij te koop hebt. Het resultaat is dat we een caravan meestal tijdens de eerste of tweede bezichtiging al verkopen. Alle biedingen voor jouw caravan gaan via ons en wij voeren alle onderhandelingen, zodat we een voor jou acceptabele prijs krijgen. Tenslotte verloopt de financiële transactie via de derdengeldenrekening onder notarieel toezicht om ervoor te zorgen dat de betaling veilig is. Je draagt de sleutels alleen over als de overdracht is goedgekeurd en je een bevestiging van de betaling hebt ontvangen.

Wanneer overhandig ik de sleutels van mijn caravan?

De sleutels van jouw caravan blijven in jouw bezit tot de overdracht heeft plaatsgevonden en je een bevestiging hebt ontvangen dat de volledige betaling is overgemaakt naar jouw rekening. Pas dan overhandig je de sleutels aan de koper of aan de caravanmakelaar wanneer je dat liever hebt.

Zijn er kosten vooraf die ik moet betalen?

Nee, wanneer je Caravan Depot vraagt om jouw caravan te verkopen, zijn er geen kosten vooraf. Wij inspecteren, fotograferen en adverteren de caravan gratis.

Is het echt geen verkoop, geen kosten?

Ja, wij werken echt op basis van geen verkoop, geen kosten. Dat kunnen we beloven omdat we de overgrote meerderheid van de caravans die wij op de markt brengen met succes verkopen. Dus waarom zouden wij mensen afschrikken door vooraf kosten te berekenen?

Waar wordt mijn caravan te koop aangeboden?

Als iemand op zoek is naar een caravan zoals die van jou, zorgen wij ervoor dat zij hem vinden! Caravan Depot vermeldt de caravan op meer dan tien relevante caravan gerelateerde websites voor caravanverkoop.

Hoe word ik betaald voor mijn caravan en is de betaling veilig?

Dit is een hele belangrijke vraag omdat we steeds vaker horen over fraude in de particuliere caravanverkoopmarkt. Omdat het bij de aan- en verkoop van een caravan om grote bedragen gaat, maken wij gebruik van een systeem dat volledig fraudebestendig is. De betaling van de koper gaat eerst naar een derdengeldenrekening onder notarieel toezicht. Vervolgens worden zowel de koper als verkoper gecontroleerd en pas op het moment dat de overdracht gereed is en akkoord bevonden door jou en de koper gaat het aankoopbedrag via de derdengeldenrekening naar jouw bankrekening.

Gebruiken veel mensen Caravan Depot om hun caravan te verkopen?

Ja, Caravan Depot verkoopt, namens hun eigenaren, duizenden caravans per jaar in heel Europa, waaronder in Nederland. Wanneer de alternatieven zijn om zelf particulier te verkopen of de handelsprijs van een dealer te accepteren, is het niet moeilijk te begrijpen waarom onze service zonder verkoop, geen kosten zo populair is.

Stel een andere vraag

Waar wij mee samenwerken