Europa’s grootste caravanmakelaar

Hoe werkt het?

Wanneer je je caravan zelf verkoopt

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je caravan te verkopen. Via tijdschriften voor caravan- en caravaneigenaren, plaatselijke advertenties, online advertenties, marktplaats.nl of gewoon een ‘te koop’ bordje achter het raam van de caravan. Deze manier van verkopen kan prijzig uitpakken en je weet vooraf niet hoe lang het duurt om een serieuze koper te vinden. Als je er al een vindt. Uit ervaring blijkt dat er veel biedingen gedaan worden waar je vervolgens niets meer van hoort. Daarnaast zijn er de extra risico’s wanneer onbekenden de caravan bij je thuis komen bekijken en – als er een koper gevonden is – of de financiële afhandeling en de RDW-overschrijving ook daadwerkelijk volgens afspraak worden nagekomen.

 

Stap 1

Kennismaking, opname caravanspecificaties en fotoreportage

Onze caravanmakelaar neemt telefonisch contact met je op om een afspraak te maken bij je thuis of waar je je caravan hebt staan. De caravanmakelaar bespreekt het hele verkooptraject met je en beantwoordt al je vragen. Vervolgens voert de caravanmakelaar een waardebepaling uit en spreekt een opbrengst en marktconforme verkoopprijs voor de caravan met je af. Daarna noteert hij de caravanspecificaties en nemen jullie deze samen door en maakt de caravanmakelaar een uitgebreide fotoreportage van de caravan ten behoeve van een optimale verkooppresentatie.
Bij iedere caravan die Caravan Depot in bemiddeling neemt, wordt een uitgebreide caravanchecklijst ingevuld en een RDW-registratiecontrole uitgevoerd door een gecertificeerde caravanmakelaar.

 

Stap 2

Verkoopstrategie en adverteren

Op basis van alle caravanspecificaties en kenmerken van de caravan adviseert de caravanmakelaar je voor welke verkoopprijs de caravan het beste kan worden aangeboden. Wanneer de definitieve verkoopprijs in onderling overleg is bepaald, plaatsen wij een advertentie van jouw caravan met alle caravanspecificaties en voorzien van een goede fotoreportage op onze website caravandepot.nl, social media en andere relevante gerelateerde websites waaronder: caravans.nl, kampeerzaken.nl, caravansite.nl en marktplaats.nl. Deze specifieke websites zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van frequente analyses waar de doelgroep, de zoekende caravankoper, kijkt.

Daarnaast hebben wij in ons eigen en het Europese databestand van Caravan Depot, zoekende caravankopers die wij uiteraard nalopen om te kijken of er een match aanwezig is. Omdat er iedere dag nieuwe caravans en nieuwe caravankopers zijn, kijken wij natuurlijk ook dagelijks in onze database. Uiteraard houden wij je tussentijds op de hoogte en nemen daarvoor telefonisch contact op.

 

Stap 3

Bezichtigingen en onderhandelingen

Wanneer geïnteresseerde kopers reageren op de advertentie van jouw caravan, telefonisch of per e-mail, nemen wij contact met hen op. Wij sturen de uitgebreide fotoreportage voordat wij een bezichtiging inplannen. Wij voeren de verkoopgesprekken, doen de bezichtigingen en voeren namens jou de onderhandelingen.

Mochten er binnen de door ons verwachte verkooptijd onvoldoende reacties komen, dan zal er een tussentijdse analyse en evaluatie plaatsvinden. De resultaten hiervan spreken we samen door en op basis van de uitkomsten van de evaluatie en ons gesprek besluiten we samen welke vervolgstappen we zullen zetten.

 

Stap 4

Verkoopovereenkomst, betaling en overdracht

Is de koper gevonden, dan maken wij de verkoopovereenkomst op ter ondertekening. Nadat de bevestiging van betaling heeft plaatsgevonden via de derdengeldenrekening onder toezicht van De Nederlandse Bank, kan de caravan bij de RDW worden overgeschreven. De caravanmakelaar is aanwezig bij de definitieve overdracht van de caravan en zal met de nieuwe eigenaar een uitgebreide overdrachtschecklijst doorlopen en laten ondertekenen om achteraf niet met vervelende of onverwachte zaken geconfronteerd te worden. Hierna worden de sleutels overhandigd.

 

   

  Jouw voordelen

  • Geen verkoop, geen kosten.
  • Alleen serieuze bezichtigingen.
  • Bezichtiging altijd in aanwezigheid van de caravanmakelaar.
  • Wij verzorgen het hele verkooptraject.
  • Veilig en transparant.
  • Geen verspilde tijd.
  • Wij doen de onderhandelingen.
  • Je ontvangt een marktconforme prijs voor je caravan.
  • Betaling verloopt via de derdengeldenrekening onder notarieel toezicht.
  • We houden je op de hoogte.
  • Je kunt de caravan blijven gebruiken tijdens de verkoopperiode.