Europa’s grootste caravanmakelaar

Caravan importeren of exporteren

De ideale caravan importeren

 

Het komt regelmatig voor dat de voor jou perfecte caravan te koop staat in een buitenland. Dat is niet verrassend: in ‘het buitenland’ worden meer caravans aangeboden dan in alleen Nederland. De vraagprijs is bovendien vaak lager omdat belastingtarieven in andere landen anders liggen. Maar het importeren van een caravan is een vak apart.

 

Wie op zoek is naar een caravan doet veel vooronderzoek. Vooral ervaren caravaneigenaren die op zoek zijn naar een nieuwe caravan weten precies wat ze willen. Maar ook eerste kopers hebben al vaak een heel lijstje met wensen. Juist met zo’n gespecificeerd verlanglijstje kunnen aspirant kopers uitstekend bij Caravan Depot terecht. Onze caravanmakelaars hebben toegang tot een zeer uitgebreide internationale databank en het komt vaak voor dat de ideale caravan die aan het complete wensenlijstje voldoet in het buitenland te koop wordt aangeboden. Vaak is dat in België of Duitsland, maar een ander Europees land is ook mogelijk.

 

Lagere prijs?

 

Wanneer jouw droomcaravan in het buitenland te koop staat voor een relatief lage prijs, is het heel moeilijk de verleiding van meteen kopen te weerstaan. Toch is het goed de aankoop eerst met een specialist door te rekenen: het importeren van een caravan brengt een hoop extra kosten met zich mee zoals de BPM en BTW verrekeningen, RDW keuring etc.

 

Specialistenwerk

 

Caravan Depot heeft een partner die gespecialiseerd is in het importeren van caravans: GlobalCar. Op verzoek van de caravanmakelaar zal de specialist van GlobalCar de totale kostenberekening maken. Pas wanneer deze kosten zijn opgeteld bij de verleidelijke lage vraagprijs, heeft de geïnteresseerde koper een beeld van de werkelijke prijs van de droomcaravan.

 

Importeren

 

Is de caravan dan nog steeds jouw droomcaravan, dan is het natuurlijk mogelijk de caravan daadwerkelijk te importeren en op Nederlands kenteken te zetten. De caravanmakelaar van Caravan Depot, in samenwerking met GlobalCar begeleidt dit hele traject.

 

BPM-berekening

 

In Nederland kennen we een belasting op personenauto’s en motorrijwielen, die veel andere landen niet kennen. Daardoor zijn auto’s en ook caravans in Nederland vaak iets duurder dan in het buitenland. Wie een caravan importeert vanuit het buitenland moet daarvan aangifte doen, zodat er alsnog BPM betaald wordt. Voor de aangifte vereist de belastingdienst een goed onderbouwde berekening. Daar kan uitkomen dat de koper geen BPM hoeft te betalen, maar meestal moet dat wel. Wil je zelf het invoertraject doen, maar wel de onderbouwde BPM berekening ten behoeve van de belastingdienst voor je laten doen? Dat kan.

 

Caravan exporteren

 

Het komt ook voor dat kopers uit andere Europese landen geïnteresseerd zijn in een Nederlandse caravan die de caravanmakelaars van Caravan Depot in de verkoopbemiddeling hebben. Met name uit België is de belangstelling groot, omdat Caravan Depot Nederland actief is in de hele Benelux. Als een geïnteresseerde koper uit Europa jouw caravan wil kopen en importeren naar zijn land, kan dit voor de verkoper, naast het feit dat de caravan verkocht is, nog een aantrekkelijk voordeel hebben: wie zijn caravan exporteert naar een ander Europees land, kan de rest-BPM terugvorderen. Bij relatief jonge caravans kan dit een aardig bedrag zijn.

 

Bij de export van een caravan kun je via onze caravanmakelaar bij onze partner GlobalCar de juiste papieren voor de BPM-teruggave bij export regelen. De caravan moet afgemeld worden bij de RDW en via de Belastingdienst kunt je de rest-BPM terugvorderen.

 

Wie is GlobalCar?

 

De oprichter en eigenaar van GlobalCar is Nico van der Valk. Wij hebben Nico leren kennen als een gedegen, betrouwbaar en deskundig specialist op het gebied van de import en export van caravans. Door onze positieve ervaring en de toenemende vraag naar de import en export van caravans, hebben wij Nico gevraagd of hij voor onze organisatie zijn kennis en kunde wil inzetten, zodat wij onze klanten op een goede en betrouwbare manier kunnen bedienen als zij een caravan willen importeren of exporteren.

Waar wij mee samenwerken